top of page
néa_logo.jpg
ESEMÉNYEK

eMotion

Electronic Modus for On-demand Temporal Inquiery of Notion

eMotion login for individual users

Téli Eszköztár az évvégi időszak átvészeléséhez

Az Érzelmi Erőforrások Minisztériuma kellemes karácsonyi készülődést és nyugodt téli estéket kíván minden kedves látogatónak!

Sajnos a decemberi időszak sokak számára nehézségeket is hozhat; a karácsonyi vásárlás, az évvégi kiadások, az üzletekben tapasztalt tömeg túlterhelheti az évközben elfáradt idegrendszert, a kevés napfény, a hideg idő, és a karácsonyi időszak magányos eltöltése pedig érzelmileg is súlyos megterhelést jelenthet.


A Minisztérium szakértői készítettek egy rövid összeállítást olyan eszközökkel és módszerekkel, amik segíthetnek ép ésszel átvészelni ezt az időszakot:


  1. Kerüljük el a bevásárlóközpontokat! Bár a bevásárlóközpontok megoldást jelenthetnek egy hosszú bevásárló-, és ajándéklista elintézésére, a nagy zaj, a tömeg, és a mértéktelen karácsonyi dekoráció megnehezíti, hogy bevásárlásunkat nyugalomban, a saját tempónkban végezhessük. A Minisztérium szakértőinek véleménye szerint nem ér ez annyit.

  2. Ha megtehetjük, mozduljunk ki! Bár az idő hideg és korán sötétedik, próbáljunk meg legalább egy kis időt eltölteni a természetben.

  3. Limitáljuk a belföldi politikai hírfogyasztásunkat! Elindult a 2024-es önkormányzati választások kampányidőszaka. Annak érdekében, hogy a tudatunkat ne fertőzze meg a napi pártpolitikai csatározás, igyekezzünk tudatosan, limitált mennyiségben fogyasztani politikai híreket. Bőven ráérünk még ezzel foglalkozni júniusig.

  4. Igyekezzünk nem alkoholba fojtani szorongásunkat, idegességünket, túlterheltségünket, unalmunkat, magányunkat, kétségbeesésünket a karácsonyi időszakban, és vendégségek alkalmával. Ha problémát okoz alkoholfogyasztásunk limitálása, keresse fel Addikciós és Nemzeti Alkoholfüggőségi Osztályunkat! A főosztály ugyan ideiglenes struktúrában operál, de szakértőnk, ifj. Szemerédy Béla szívesen rendelkezésére áll azoknak, akiknek segítségre van szüksége.

  5. Vegyük számba az előző évet, és készüljünk fel a következőre Igyekezzünk szánni egy kis időt saját magunkra, és végiggondolni az elmúlt év történéseit. Nagy szeretettel ajánljuk a YearCompass füzetek használatát, ami segíthet elrendezni gondolatainkat és felkészülni a következő évre. (Ajánljuk, hogy a füzeteket nyomtatott formában, kézzel töltsük ki a digitális verzió helyett.)




Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évek kíván az Érzelmi Erőforrások Minisztériuma!

bottom of page