top of page

Az Érzelmi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatja Önt, hogy most egy kifejezetten nyomasztó helyre ért az ügymenetben. Kérjük, ha épp nem érzi magát toppon, vagy nem szeretne ilyesmikkel foglalkozni jelenleg, nyugodtan válasszon egy vidámabb útvonalat, rögtön ajánlunk is néhányat.

Mert az egy dolog, hogy a társadalom milyen gondolati és érzelmi keretek között kezeli a női tagjait, és azok hogyan élnek együtt ezzel. De az egy másik, hogy hogy bánik a testükkel.

 

Magyarországon a nők 20 %-a esik nemi erőszak áldozatául élete során, és további legalább 20% azok aránya, akiket megkíséreltek megerőszakolni.

A nők 23 százaléka élt át legalább valamilyenfajta fizikai erőszakot jelenlegi vagy volt férfipartnere által.

Magyarországon az elérhető statisztikák szerint havonta legalább 3 nőt meggyilkol férje vagy volt férje, élettársa vagy volt élettársa, barátja vagy volt barátja, alkalmi partnere. 

Minden harmadik lány első szexuális tapasztalata erőszakos vagy kierőszakolt.

A nők 20%-a szenvedett el gyerekkori szexuális abúzust.

A nők 30-50 %-a él meg szexuális zaklatást a munkahelyén az EU-ban. Magyarországon, ahol a megfelelő jogszabályok és eljárások hiányoznak, ez az arány feltehetőleg magasabb.

A nőkereskedelem fenntartói az EU-ba évente mintegy 500.000 nőt adnak el prostitúció céljára, köztük több ezer magyar nőt és lányt.

A prostituáltak legalább 90%-a gyermekkori szexuális visszaélés vagy más családon belüli erőszak áldozata, a hatóságok mégis – a törvény előírásait megszegve – őket büntetik.

A prostitúcióba kerülés átlag életkora 12-14 év.

Az Érzelmi Erőforrások Minisztériuma tragikusnak tartja ezeket az adatokat. Vezetőségünk reményét fejezi ki, hogy eljöhet a nap amikor a társadalom női tagja biztonságban, megbecsülésben és nyugalomban élhetik életüket.

A következő szekcióban kérdéseket teszünk fel az Ön megélt tapasztalataival kapcsolatban. Adatait nem mentjük el, nem elemezzük ki. Úgy válaszol, ahogy akar, vagy ha nem nem kíván ezekre a dolgokra gondolni, el is mehet erről az oldalról egy békésebbre.

Előfordult-e Önnel élete során, hogy:

Kifejezett akarata ellenére csinált Önnel valaki valamit?

Veszélyben érezte testi épségét, netán testi bántalmazásban volt része?

bottom of page